Közéleti kerekasztal-beszélgetések és fórumok az önkormányzatiságról Miskolcon és Szerencsen

Megosztás

Horgas Péter, a Civil Bázis Egyesület (CB) elnöke, az Országos Közös Akarat (OKA) egyik kezdeményezője, Pákozdi Éva, a Magyar Európai Nők Egyesülete (MENŐK) elnöke, a Számoljunk Együtt Mozgalom vezetője, Varga Andrea Klára, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere, a Függetlenek SZIVE, a Padtársak Miskolc civil közösség és a Civil Bázis Egyesület tagja és Vágó Csaba, a Budaörsi Önkormányzat kabinetvezetője, a Civil Bázis Egyesület elnökségi tagja lesz a vendég mindkét pénteki eseményen.

A Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület (Függetlenek SZIVE) és a Padtársak Miskolc, tudatosan közügyekkel foglalkozó, civil közösségek tagjai nagy szeretettel várják az érdeklődő miskolci polgárokat közéleti beszélgetéseik következő alkalmára – derül ki a rendezvény Facebook-eseményéből.

A téma a Közös akarat az önkormányzásért címet viseli, az eseményre december 1-jén, pénteken 14.30-16.30 között kerül sor Miskolcon, a Tudomány és Technika Házának emeleti termében (3530 Miskolc, Görgey Artúr út 5.).

Vendégek:
– Horgas Péter, a Civil Bázis Egyesület (CB) elnöke, az Országos Közös Akarat (OKA) egyik kezdeményezője
– Pákozdi Éva, a Magyar Európai Nők Egyesülete (MENŐK) elnöke, a Számoljunk Együtt Mozgalom vezetője
Varga Andrea Klára, Miskolc Megyei Jogú Város alpolgármestere, a Függetlenek SZIVE, a Padtársak Miskolc civil közösség és a Civil Bázis Egyesület tagja
– Vágó Csaba, a Budaörsi Önkormányzat kabinetvezetője, a Civil Bázis Egyesület elnökségi tagja
– Moderátor: Koskovics Éva coach, a Civil Bázis Egyesület elnökségi tagja.

Mint a szervezők írják, a kétórás beszélgetés utolsó fél órájában kérdéseket lehet feltenni a vendégeinknek. Az emeleti terem befogadó-képessége miatt a részvételi szándék előzetes jelzését kérik – minden további részlet a Facebook-eseményben ide kattintva.

Nem sokkal a miskolci esemény után, 17:00-tól Szerencsen, a Rákóczi-vár Lovagtermében ugyanez a négy vendég tart fórumot hasonló témakörben. Mit gondolunk az önkormányzatiságról, mi a szerepük a civil szervezeteknek a város életében? – ezekben a kérdésekben szerveznek lakossági fórumot.

A fórum során a jövő évi választás kapcsán az önkormányzatiságról és a civilek folyamatosan növekvő szerepéről is szó lesz a fentebb felsorolt négy vendéggel. Az esemény házigazdái Demeter Márk és Csepely János, a Helyi Civilek Szövetsége Egyesület tagjai lesznek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek